Webinarium - Materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością (FCM)

26.05.2020

Zapraszamy do wzięcia udziału w webinarium poświęconemu materiałom przeznaczonym do kontaktu z żywnością (FCM).
https://www.ssi.shimadzu.com/industry/food-and-beverage/webinar-food-contact-materials.html

Materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością (FCM) to wszelkie materiały, które mają kontakt z żywnością podczas przetwarzania, przechowywania, przygotowania lub podawania. Należy ocenić bezpieczeństwo tych FCM, ponieważ mogą migrować do zasobów żywności i zanieczyszczać żywność związkami, takimi jak substancje Per- i Polifluorowane (PFAS), oleje mineralne (MOSH / MOAH) oraz substancje wymywalne / ekstrahowalne z pojemników z tworzyw sztucznych (bisfenol A , metale ciężkie).

To seminarium internetowe wprowadza do zagadnień FCM. Omówiono w nim wyzwania stojące przed przemysłem spożywczym i przedstawiono najnowsze technologie analityczne dla FCM.