Aplikacja: ocena sensoryczna produktów cukierniczych z wykorzystaniem uczenia maszynowego

08.02.2024

Analiza profilu tekstury stała się ważnym punktem badań produktów spożywczych. Metody badania tekstury mogą zostać podzielone na ocenę sensoryczną, w której ludzie oceniają swoje odczucia podczas konsumpcji pokarmu oraz badanie właściwości mechanicznych, w którym wykorzystuje się instrumenty pomiarowe do zbadania twardości i innych właściwości pokarmu. W zeszłym roku prezentowaliśmy Państwu aplikację o ocenie sensorycznej ciasteczek metodą analizy wielowymiarowej (Aplikacja).

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z najnowszą aplikacją Shimadzu na temat oceny sensorycznej produktów cukierniczych z wykorzystaniem uczenia maszynowego z teksturometrem EZ Test.

 

Pobierz pełną aplikację  >>

 


Oprócz badań samych artykułów spożywczych posiadamy również w ofercie szeroką gamę wyposażenia do badań opakowań, co pozwala na badania żywności oraz materiałów opakowaniowych na jednym urządzeniu. 

Zapoznaj się z naszą pełną ofertą maszyn wytrzymałościowych >>